טלפון03-9639639
לכניסה לחשבונך עליך לבצע לוגין למערכת אם אינך רשום
אתי חיים ממליצה על המתכון הבא:
החומרים לכ-30 יחידות:
•3 כוסות קמח, מנופה
•1/2 כפית אבקת אפייה
•1/2 כוס סוכר
•200 גר' חמאה (או מרגרינה)
•1/2 גביע שמנת
•2 ביצים
•1 כף גרידת לימון
•1 כפית תמצית וניל
•2 כפיות תמצית רום
•1-1/2 כוס אבקת סוכר
• מלית (מתכונים מומלצים למלית בהמשך הכתבה)
אופן ההכנה:
1.מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר.
2.מוסיפים את שאר החומרים, מלבד אבקת הסוכר, ולשים לבצק חלק. משהים שעה במקרר.
3.מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס.
4.מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.
5.מעבירים לתבניות משומנות ומסדרים ברווחים שווים. אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.
עוקבי קרן ממליצה על המתכון הבא:
הבצק:
1. מעבדים את אבקת הסוכר יחד עם החמאה והקמח עד לקבלת מרקם פירורי.
2. כעת מוסיפים את הביצים וקינמון ומעבדים עד היווצרות בצק
3. עוטפים את הבצק ומקררים כחצי שעה בכדי שיהיה נוח לרדד
4. מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזני המן
5. מסדרים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפיי
אופן הכנת המילוי:
1. מערבבים בקערה את מחית התמרים ואת ריבת הפובידול עד לקבלת מרקם אחיד ומוסיפים את האגוזים.
2. מחממים תנור ל 170 מעלות.
3. מורחים ביצה טרופה על העיגולים הקרוצים, מזלפים את מילוי התמרים ומקשטים כל אוזן עם אגוז שלם.
4. סוגרים לצורת אוזן המן, ואופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.
רשימת המצרכים:
חומרים לבצק
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס אבקת סוכר (50 גרם)
1 חלמון
1 ביצה
2.5 כוסות קמח לבן
1 כף קינמון
1/2 כוס אגוזי מלך שלמים לקישוט
חומרים למילוי התמרים
500 גרם ממרח תמרים.
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים.
1/2 כוס ריבת פובידול.
הדס בנימיני עמיצור ממליצה על המתכון הבא:
רכיבים:
1 כוס חמאה או מרגרינה
2-3 חבילות שוקולד שבורות לקוביות
1 כוס סוכר
½ כוס סוכר חום
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
4 כוסות קמח ועוד יותר על הדלפק
2 כפיות אבקת אפייה
מערוך
קפה בינוני גודל כוס
ערבבו במקיסר היטב את המרגרינה, הסוכרים, הביצים והוניל.
הוסיפו את אבקת האפיה וכוס הקמח.
הפעילו את המיקסר עד שהמרכיבים יתערבבו היטב יחדיו. הוסיפו כוס נוספת של קמח והפעילו את המיקסר עד שיתערבבו היטב.
הוסיפו את יתר הקמח כוס אחת בכל פעם עד שהכל יתערבב היטב.
הוסיפו עוד קצת אם אתם נוגעים בבצק והוא נדבק לכם לאצבע. רדדו את הבצק עד לעובי של חצי ס''מ בערך בעזרת מערוך מקומח על משטח מקומח.
לחצו עם הכוס לתוך הבצק בכדי לחתוך עיגולים.
השאירו אותם במקום והרימו את הבצק שנשאר בחלק החיצוני.
רדדו את החלק שהרמתם והשתמשו בו בכדי להכין עוד אוזני המן. לחצו עם הכוס לתוך הבצק בכדי לחתוך עיגולים. השאירו אותם במקום והרימו את הבצק שנשאר בחלק החיצוני. רדדו את החלק שהרמתם והשתמשו בו בכדי להכין עוד אוזני המן.
הניחו ריבוע שוקולד במרכז של כל עיגול בצק.
בכדי להכין את צורת האוזן המן, ''צבטו'' את החלק העליון יחד. לאחר מכן גלגלו את החלק התחתון כלפי מעלה. לאחר מכן גלגלו את החלק התחתון כלפי מעלה.ו''צבטו'' את הצדדים יחד. אפו יחד ב180 מעולת במשך 10-12 דקות או עד שהחלקים העליונים משחימים קלות.אפו יחד ב180 מעולת במשך 10-12 דקות או עד שהחלקים העליונים משחימים קלות.הזהרו שלא לטעום את אוזן ההמן ישר שהיא יוצאת מהתנור - השוקולד רותח!
הטעם שמחזיר אותנו לילדות... ›› המשך לקרוא
הכל התחיל באריסטורקט אנגלי... ›› המשך לקרוא